9 juni 2021

Zwolse Noten

Datum: woensdag 9 juni 2021
Aanvang: 21:00
Locatie: Schouwburg Odeon - Zwolle

Acht Zwolse componisten schreven de afgelopen maanden een nieuw werk. Deze avond beleven deze composities hun première.

Acht korte werken geschreven door singer/songwriter Diederik Brandsma, saxofonist Geert van Dijk, zangeres Esther Groenenberg, pianist David Jan Groot, organist Toon Hagen, trompettist Mark Harms, gitarist Annette Kruisbrink en gitarist Erik Raayman. Zij schreven stukken voor kleine bezetting of solo-werken. Het merendeel van de componisten zal, al dan niet bijgestaan door collega’s, hun werk zelf uitvoeren. Ook vertellen ze over het ontstaan van de compositie. Pianist Rik Elings, artistiek leider van cultuurschip Thor, praat de avond aan elkaar en zal op een aantal composities improviseren.

Oud Odeondirecteur en initiator van dit project Hein Spanjaard: “Recent schreef hoogleraar culturele economie Arjo Klamer een stuk in NRC Handelsblad over de cultuursector in coronatijd. Hij eindigt zijn artikel als volgt: ‘Daarom is het zo belangrijk dat kunstminnend Nederland alert is op alles wat nu gebeurt en vrijgevig is. De wereld van de kunsten heeft het nodig. Juist nu.’ Dat besef was de aanleiding voor mij om begin mei j.l. acht Zwolse componisten opdracht te geven een kort stuk te schrijven voor een eenvoudige bezetting.”

Als onderdeel van het programma wordt het nieuwe werk van Toon Hagen ‘Waiting’ voor pianosolo uitgevoerd door Philine Coops.

more info >

< Terug naar de agenda