Pianoles

LET OP: er is op het moment geen ruimte voor nieuwe leerlingen.

Sinds 2004 is Philine werkzaam als gediplomeerd zelfstandig pianodocente, en is verbonden aan Docentencollectief Dubbelgreep in Zwolle.

Het lesmateriaal dat gebruikt worden tijdens de privéles wordt per leerling op maat aangeboden, maar als basis wordt gewerkt met Alfred’s Pianomethode, Hal Leonard Pianomethode en Faber Piano Adventures.

Op een enthousiaste en toegankelijke manier wordt er bij elke leerling gestreefd naar plezier en ontwikkeling van het pianospel, zodat zelf muziek maken een belangrijk onderdeel kan zijn voor persoonlijke groei en culturele vorming.

Tijdens de eerste lessen wordt gekeken naar de specifieke wensen en mogelijkheden van de leerling, en vanuit hier wordt een individueel lesplan gevolgd met aanvullingen op de basismethoden. In de lessen wordt, naast het leren spelen van bladmuziek, aandacht besteed aan auditieve, ritmische en motorische oefeningen.

Bovenal wordt de muzikaliteit en fantasie van een leerling geprikkeld door het ‘verhaal’ te leren vertellen met zijn/haar pianospel (hoe klinkt een rivier, hoe speel je een slaapliedje, hoe klinkt een sjokkend paard…)

Ook staat de manier van studeren centraal. Op een juiste manier studeren betekent de beste vooruitgang. Een belangrijke voorwaarde is, dat je thuis elke dag moet kunnen spelen zonder afgeleid te worden.

Er is veel ruimte om (solo of in een ensemble) voor te spelen op de voorspeelavonden van Dubbelgreep in o.a. de Doopsgezinde Kerk te Zwolle.

Philine geeft aan zowel kinderen (vanaf 6jr) als volwassenen les, ongeacht niveau.

Contact

Wilt u meer informatie over de lessen; contact Philine

LET OP: momenteel geen ruimte voor nieuwe leerlingen! Kijk op de site van Muziekdocentencollectief Dubbelgreep voor alternatieven.

Voor meer informatie over docentencollectief Dubbelgreep: dubbelgreep.nl.